Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoogleraar constitutioneel recht, advocaat in Altea


Marc Verdussen, avocat chez Altea

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel : +32(0)2 894 45 84

Na gedurende een vijftiental jaar het beroep van advocaat te hebben uitgeoefend, bij meester Pierre Lambert (zijn stagemeester) en meester Eric Gillet, heeft Marc Verdussen zich volledig toegewijd aan zijn academische activiteiten aan de Université Catholique de Louvain (UCLouvain). Sinds september 2016 is hij opnieuw ingeschreven aan de balie van Brussel, en hij is bij het advocatenkantoor Altea aan de slag gegaan als counsel-advocaat. Hij behandelt er voornamelijk dossiers rond grondwettelijk recht (grondrechtgeschillen, bevoegdheidsgeschillen, verkiezingsgeschillen), onder meer voor het Grondwettelijk Hof.

Marc Verdussen is gewoon hoogleraar aan de UCLouvain, waar hij de leiding heeft over het Centre de recherche sur l’État et la Constitution (JUR-I-CRECO). Hij onderwijst grondwettelijk, Belgisch en vergelijkend recht en grondwettelijke rechtspraak. Hij heeft tal van doctoraatsthesissen begeleid in dit domein en doet dat nog steeds.

Hij is co-directeur van de Chaire Démocratie, Culture & Engagement, die in 2016 werd opgericht aan de UCLouvain.

Aan de UCLouvain is hij sinds 2012 voorzitter van de deontologiecommissie van het onderzoek.

Hij was visiting scholar aan de Universiteit van Berkeley (2001-2002). Hij werd als professor uitgenodigd aan de Universiteit van Ottawa (1998, 2000 en 2004), de Universiteit van Szeged (2003), de Universiteit van Aix-Marseille (2011) en aan de Universiteit van Rijsel (2012). Hij was ook adjunct-professor aan de Université de Liège (2003-2006). Hij geeft overigens regelmatig conferenties en lessen aan buitenlandse universiteiten.

Op 9 november 2016 ontvangt hij de titel van Doctor Honoris Causa aan de Universiteit van Aix-Marseille.

Hij is lid van de internationale onderzoeksgroep over grondwettelijke rechtspraak en de internationale vereniging voor grondwettelijk recht.

Hij heeft meerdere werken geleid en geschreven en tal van artikels en wetenschappelijke bijdragen gepubliceerd, zowel in België als in het buitenland. Hij is redactiesecretaris van het Revue belge de droit constitutionnel. Hij is ook lid van het wetenschappelijk comité van verschillende Belgische en buitenlandse tijdschriften.

Hij leidt expertisemissies, in het bijzonder voor openbare (parlementaire, ministeriële, administratieve ...) instellingen en werkt samen met de geschreven en audiovisuele pers.

Hij heeft verschillende vrijwillige mandaten uitgeoefend in het verenigingsleven, onder meer voor de organisatie Amnesty International (AIBF).

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70