Slide chiffre 56 NL

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide chiffre 56 NL

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea Advocaten

De mogelijkheid tot tussenkomst van een derde betaler


Voor het eerste contact met de advocaat, is het belangrijk dat de cliënt nakijkt of hij in aanmerking komt voor een totale of gedeeltelijke tussenkomst van een derde-betaler. Het meest bekende voorbeeld is de intekening op een zogenaamde 'rechtsbijstandsverzekering'. Het is ook mogelijk dat een beroeps- of vakbondsorganisatie geheel of gedeeltelijk kan tussenkomen in de betaling van de advocatenkosten.  Na de advocaat die zijn dossier behandelt erop te hebben gewezen, wordt de cliënt uitgenodigd onmiddellijk de nodige stappen te ondernemen bij deze derde-betaler om te vragen of deze de prestaties en kosten volledig of gedeeltelijk op zich neemt. De cliënt dient uitdrukkelijk aan te geven of hij de bevestiging van de tussenkomst van de derde-betaler wenst af te wachten alvorens zijn advocaat formeel te mandateren om tussenbeide te komen. Zolang dit mandaat niet is bevestigd, is de advocaat in principe niet gemachtigd het verstrijken van eventuele termijnen in de zaak te verifiëren.

Het bedrag van de honoraria en kosten die de tussenkomst van de derde-betaler overschrijden, blijven ten laste van de cliënt. Dit is ook het geval wanneer de derde-betaler weigert tussen te komen voor geleverde prestaties.

Als een cliënt in aanmerking komt voor kosteloze rechtsbijstand, wordt hij hiervan voor de opening van een dossier op de hoogte gebracht en zo nodig doorverwezen naar een gespecialiseerde vereniging of een kosteloos bureau voor juridische bijstand. In Brussel kunt u een pro-Deoadvocaat raadplegen op het volgende adres :
Regentschapsstraat 63 - 1e verdieping B-1000 Brussel
of via de volgende contactgegevens :
Tel.:  +32 2 519 85 59
of +32 2 508 66 57
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.aidejuridiquebruxelles.be/

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70