Cabinet d'avocats Altea
Cabinet d'avocats Altea
Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea

Onze visie omtrent het beroep van advocaat


Een juridische kwaliteitsvolle dienst leveren en een optimale verdedigingsmissie uitvoeren houden niet in dat de cliënt aangezet wordt tot consumptie. Daarom neemt het kantoor Altea, in het beste belang van de cliënt, systematisch en vanaf de opening van het dossier, de financiële gevolgen op van de mogelijke keuzes in de loop van de uitwerking van een algemene strategie.

In deze zin, houden de advocaten van Altea steeds de aanbeveling van de Franstalige orde van advocaten bij de balie van Brussel van 8 november 2005 inzake de taak van verzoening van de advocaat voor ogen. Na te hebben herinnerd dat de advocaat “een verzoeningstaak heeft, dus een verplichting om in de mate van het mogelijke minnelijke oplossingen na te streven” en “oprecht dient mee te werken aan het zoeken naar een oplossing van overleg”, bepaalt de aanbeveling ondermeer dat “wanneer een bemiddeling, een onderhandeling of een verzoening wordt voorgesteld, het aanbevelingswaardig is dat de advocaten dergelijke oplossingwijze verkiezen en er constructief aan meewerken.

Altea heeft ervoor geopteerd om de beoefende materies in gespecialiseerde niches te groeperen : mensenrechten, grondwettelijk recht, administratief recht, vreemdelingenrecht en internationaal privaatrecht. Optreden als een kantoor van specialisten vergt een constante discipline : erkenning door de Ordes van specialistentitels, uitoefening van universitaire mandaten, publicaties, keuzes in de aanwerving van medewerkers, voortdurende opvolging van gespecialiseerd juridische informatie en communicatie van deze informatie aan het cliënteel, …
Het cliënteel van de vereniging bestaat voornamelijk uit particulieren, maar ook uit verenigingen, overheden en ondernemingen. Altea wenst de aangeboden gespecialiseerde diensten toegankelijk te maken aan de rechtsonderhorigen. Om deze toegankelijkheid mogelijk te maken, worden deze diensten op de meest transparante en nauwkeurige wijze geleverd volgens de overeengekomen voorwaarden.

avocat indépendant belgique

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70