Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea

Buitenlandse onderzoekers – Advocaat in België


De Belgische wet onderwerpt de verblijfsaanvraag van een buitenlandse onderzoeker uit een land buiten de Europese Unie aan de gecombineerde vergunningsprocedure.

Natuurlijk moet je aan strikte wettelijke voorwaarden voldoen om als onderzoeker beschouwd te worden en aanspraak te kunnen maken op een werk- en verblijfsvergunning in België.

Regels met betrekking tot de intra-Europese mobiliteit van onderzoekers maken onderscheid tussen mobiliteit op korte en lange termijn (afhankelijk van het feit of deze al dan niet langer is dan 180 dagen).

Buitenlandse onderzoekers hebben net als studenten de mogelijkheid om op het einde van hun onderzoek maximaal twaalf maanden in België te blijven om werk te zoeken of een bedrijf op te richten.

Als u een buitenlander bent en een verblijfsvergunning in België wenst te verkrijgen in het kader van studies, onderzoek, stage of vrijwilligerswerk, bereid dan uw dossier zorgvuldig voor en win advies in bij advocaten-specialisten in België.

Altea biedt u advies door een gespecialiseerd advocaat aangepast aan uw persoonlijke situatie

Neem contact op met Céline Verbrouck, gespecialiseerde advocaat in vreemdelingenrecht en in familiaal internationaal privaatrecht, erkend door de Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

Buitenlandse onderzoekers België

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70