Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

Slide One

Administratief en grondwettelijk recht
Vreemdelingenrecht
Internationaal familierecht

previous arrow
next arrow

Altea Advocaten

Internationaal privaatrecht


In onze kosmopolitische samenleving houden steeds meer juridische kwesties een internationale rechtsdimensie in zich.  In de verschillende aspecten van uw privé- en gezinsleven kunnen grensoverschrijdende aspecten het nodig maken om uw vragen te stellen aan een advocaat die gespecialiseerd is in internationaal privaatrecht.

Of het nu gaat om een in het buitenland gesloten huwelijk, een te vereffenen huwelijksvermogensstelsel tussen echtgenoten met een buitenlandse nationaliteit, een internationale echtscheiding, vragen in verband met de uitoefening van het ouderlijk gezag, de inning van alimentatievorderingen in het buitenland, het vaststellen van een familieband of het erkennen ervan in België, een binnenlandse of internationale adoptie, ... bij Altea kan ons team van advocaten gespecialiseerd in internationaal privaatrecht u met raad en daad bijstaan en begeleiden.

De advocaat begeleidt zijn cliënten bij elke stap. Het kan daarbij gaan om het bepalen van de rechtbank die bevoegd is om een uitspraak te doen over deze aangelegenheden, het bepalen van de wet die erop van toepassing is, maar ook om het vinden van een fundamentele oplossing voor een bepaald geschil of een bepaalde zaak.   

We beschikken hiervoor bij Altea ook over een uitgebreid internationaal netwerk dat ons toelaat toegang te krijgen tot nuttige informatie en u volledig en efficiënt bij te staan.

De begeleiding door de advocaat kan bestaan uit één of meer consultaties waarbij de cliënt gedetailleerd juridisch advies krijgt, maar ze kan ook onderhandelingen, verzoening of vertegenwoordiging van de cliënt in de rechtbank omvatten indien nodig.  Procederen is dan ook niet altijd de beste oplossing. Er bestaan minnelijke middelen om conflicten op te lossen en deze moeten over het algemeen de bovenhand krijgen, vooral in familiegeschillen. De advocaten van Altea kunnen u bijvoorbeeld begeleiden tijdens een nationale of internationale bemiddeling.

Op de website van het advocatenkantoor Altea is reeds veel nuttige informatie over internationaal privaatrechtelijk familierecht te vinden. We plaatsen namelijk regelmatig artikelen over actuele onderwerpen online. Om ze als eerste te ontvangen, kunt u zich via deze link inschrijven op onze nieuwsbrief.

Altea biedt u advies door een gespecialiseerd advocaat aangepast aan uw persoonlijke situatie

Neem contact op met Céline Verbrouck, gespecialiseerde advocaat in vreemdelingenrecht en in familiaal internationaal privaatrecht, erkend door de Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

Internationaal privaatrecht

ADVOCATEN ALTEA

Altea is samengesteld uit advocaten met een gedegen specialisatie in:

Publiek, grondwettelijk en administratief recht

Vreemdelingenrechtnationaliteit en internationaal familierecht.

Een toegankelijke dienstverlening is een prioriteit voor ons kantoor.

De expertises van Altea zijn complementair en de advocaten van Altea verenigen zich rond de verdediging van de mensenrechten.

ADRES EN CONTACT

Boulevard Louis Schmidt 56, 1040 Etterbeek - Belgïe

+32(0)2 894 45 70